به گزارش عصرتبریز، شهابالدین بیمقدار با اشاره به اینکه جنگلهای ارسباران در شرایط فعلی نیز آسیبپذیر است اما بایستی بیش از اینها حفاظت شود، اظهار داشت: در هیچ کجای کشور کسی نمیتواند بدون مجوز منابع طبیعی و آبخیزداری درختی را خودسرانه قطع کند مگر اینکه پای قاچاقچیان در میان باشد.
وی افزود: بنده بهنوبه خود از حساسیت اهالی قرهداغ و رسانههایی که قلع و قمع درختان ارسباران را منتشر کردند قدردانی میکنم و از مسئولان میخواهم نسبت به حفظ جنگلهای منطقه ارسباران که ذخیرهگاه شمالغرب کشور محسوب میشود حساسیت زیادی داشته باشند البته اعلام جنگلهای قرهداغ بهعنوان مناطق حفاظتشده تا به حال توانسته طبیعت بکر و بینظیر ارسباران تا حدی حفظ کند اما اگر این هم نبود جنگلهای ارسباران شاید آینده خوشی هم نداشت.
بیمقدار ادامه داد: بحمدالله تاکنون اقداماتی خوبی در راستای حفاظت از جنگلهای ارسباران صورت گرفته در حالی که اوایل انقلاب عدهای فرصتطلب به این جنگلها هجوم آورده بودند و حال بایستی برای ممانعت از تکرار آن اقدام عملی انجام دهیم چراکه هر درخت در جنگلهای ارسباران میلیاردها ارزش دارد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس بابیان اینکه هنوز تخریبهای زیستمحیطی معدن مس سونگون در منطقه ارسباران جبران نشده است، گفت: بنده از بدو تأسیس معدن مس سونگون در جریان امر هستم و قرار بود مس سونگون بهجای تخریب محیط زیست در منطقه ۱۳ هزار هکتار جنگلکاری کند ولی با آنکه ۶ سال قبل ۷۴ میلیارد از سوی این معدن از بابت تخریبها به خزانه واریز شده اما دولتی راضی به بازگرداندن این پول نیست.
وی تصریح کرد: قرار است معدن مس سونگون در رابطه با احیای تخریبهای زیستمحیطی که انجام داده طرحی ارائه دهد و دولت بر مبنای آن طرح پول واریزی را جهت هزینه در محیط زیست ارسباران بازگرداند و قول دادهاند تا مابقی پول را در بودجه جبران کنند.
بیمقدار یادآور شد: از رسانهها و خبرنگاران حامی محیط زیست میخواهم تا نسبت به بیتوجهی در احیای جنگلها و مراتع تخریبشده از منظر فعالیتهای معدنی در ارسباران را پیگیری کنند که چرا برای احیای جنگل و مراتع تخریبشده اقدامی انجام نمیدهند.
مس سونگون هر ساله به جهت تخریب محیط زیست ۱۲ میلیارد تومان بهحساب دولت واریز میکند
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با ذکر اینکه معدن مس سونگون هر ساله به جهت تخریب محیط زیست حدود ۱۲ میلیارد تومان بهحساب دولت واریز میکند، گفت: دولت میبایست پولهایی را که سونگون از بابت تخریب محیط زیست به خزانه واریز کرده را به ارسباران بازگرداند اما تاکنون نهتنها پولی بازنگرداندهاند بلکه پولهای واریزی معدن مس سونگون را نیز در جای دیگری هزینه کردهاند.
وی افزود: دولت و دیوان محاسبات در خصوص نحوه بازگرداندن و هزینه پولهای واریزی معدن مس سونگون در احیای محیط زیست و جنگلهای ارسباران نظر میدهند و احتمالاً دولت بخشی از این پولها بازگرداند تا این معدن طرحهای جنگلکاری نیز انجام دهد این در حالی است که هر جا سونگون پروژهای را اجرا میکند با سرعت پیش میرود امیدواریم در احیای جنگلها و مراتع ارسباران سونگون را مجری انتخاب کنند.
بیمقدار با تأکید بر اینکه هر چیزی در کشور قابل تأمین است شاید کالایی نداشته باشیم اما میتوانیم واردات کنیم ولی تخریب محیط زیست و جنگلها را اصلاً نمیتوان جبران کرد، گفت: خوشبختانه مردم قرهداغ نسبت به حفظ جنگلهای ارسباران حساسیت دارند ولی در برخی از استانهای غرب کشور با کمال تأسف جنگلها را تخریب کردهاند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس بر لزوم احیای مناطق تخریبشده محیط زیست و جنگلهای ارسباران از سوی معادن تأکید کرد.
انتهای پیام/
- منبع خبر: تسنیم