به گزارش عصرتبریز، احمدعلیرضا بیگی پیش از ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه الکترونیکیشدن انتخابات در کشور جزو اولویتها و دستور کار مجلس شورای اسلامی است، اظهار داشت: هدف از اصلاح قانون انتخابات مجلس این است که فردی در نقاط دورافتاده کشور باید احساس کند تا نمایندهای از جانب آنها اموراتشان را پیگیری کرده و مطالباتشان را به گوش مسئولان دولتی میرساند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس افزود: سال ۹۶ انتخابات شوراهای اسلامی شهر در برخی از حوزههای انتخابیه بهصورت آزمایشی، انتخابات الکترونیکی برگزار شد و در انتخابات آینده مجلس بر الکترونیکیشدن فرآیند رأیگیری اهتمام ویژهای دارد.
وی در ادامه بابیان اینکه در حال حاضر استانی – شهرستانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی در دستور کار مجلس قرار دارد، گفت: طراحان طرح استانی شدن انتخابات مجلس سعی دارند تا بهطور مثال استان آذربایجان شرقی بهعنوان یک حوزه انتخابیه قلمداد شود در حالی که این استان پیش از این ۱۹ حوزه انتخابیه داشت و اگر این طرح در قالب قانون تصویب شود استانها بهعنوان حوزه انتخابیه مجلس شناخته میشوند.
بیگی ادامه داد: طراحان طرح استانی شدن انتخابات مجلس معتقدند با اجرای این طرح، افراد نخبه و کاربلد میتوانند به مجلس راه یابند و مجلس از پرداختن به مسائل ریز شهرستانها رهایی مییابد، شاید در ظاهر طرح استانی شدن انتخابات مجلس خوب باشد ولی حقیقتاً به نفع مردم نخواهد بود.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس تصریح کرد: افرادی که ثروت آنچنانی دارند میتوانند در استانی شدن انتخابات عملکرد موفقی داشته باشند و از اینرو باعث میشود تا مردم در انتخابات مجلس، به لیست احزاب رأی دهند چون مردم شهرستان دورافتاده استان هیچ شناختی از کاندیداها نخواهند داشت.
وی با ذکر اینکه وقتی مسئولان دولتی غایب هستند و مردم عملاً برای طرح مشکلاتشان دسترسی ندارند، استانی شدن انتخابات مجلس، نمایندگان را نیز از دسترس مردم خارج میکند، ابراز داشت: بنده جزو مخالفین استانی شدن انتخابات مجلس هستم و معمولاً در سال پایانی مجلس طرحهای مهندسیشده اینچنین اتفاق میافتد تا افراد برای راهیابی در دوره بعدی خود را تضمین کنند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس بیان کرد: باید قبول کنیم که استانی شدن انتخابات مجلس مشارکت مردم در انتخابات کاهشیافته و شور و نشاط زمان انتخابات از بین میرود و از اینرو مردم شهرها و روستاهای کوچک از داشتن نماینده محروم میشوند، بهانه میکنند که نمایندگان از مسائل ریز رهایی مییابد و بنده توصیه میکنم اگر نمیخواهید به مسائل ریز نپردازید تصمیم با خودتان است کسی نمایندگان را مجبور نمیکند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت طرح افزایش ۴۰ نفری نمایندگان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: طبق قانون باید هر ۱۰ سال یکبار ۲۰ نفر به تعداد نمایندگان افزوده شود ولی دولت حاضر به قبول بار مالی این طرح نیست حتی حاضر است بهجای حل مسئله صورتمسئله را پاک کند.
وی تصریح کرد: اصل ۶۴ قانون اساسی جزو حقوق مردم است و اجرای آن را قانون اساسی ملزم میکند و طبق آخرین مذاکرات انجامیافته، مجلس حاضر شد تا بار مالی افزایش نمایندگان را از محل بودجه قوه مقننه تأمین کند تا حقوق از بین نرود.
بیگی با تأکید بر اینکه احتمال میرود تا در هفتههای آینده نزدیک طرح افزایش نمایندگان به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارجاع شود، یادآور شد: برای اینکه شورای نگهبان به طرح افزایش نمایندگان نگیرد، بار مالی افزایش نمایندگان از بودجه مجلس تأمین میشود.
- منبع خبر: تسنیم