به گزارش خبرنگار عصر، امیر سرتیپ دوم خلبان جاوید هاشمی امروز پیش از خطبههای نماز جمعه تبریز اظهار کرد: انقلاب ما علاوه بر اینکه جهانی است، روند استمرار چهل ساله آن نیز تبدیل به امری جهانی شده است.
وی با بیان اینکه چهل سالگی انقلاب اسلامی از جهات بسیاری دارای اهمیت است، افزود: بیعت تاریخی و شگفت انگیز کارکنان جسور نیروی هوایی با امام راحل آن هم در اوج دوران خفقان و ظلمت و سپس ورود آگاهانه و خلاقانه این نیرو در صف اول دفاع برابر تجاوز دشمن بعثی، نقطه عطف کمال و تعالی رشد این نیرو تلقی میگردد.
فرمانده پایگاه هوایی شهید فکوری تبریز، تصریح کرد: نیروی هوایی در طول چهار دهه حیات انقلابی خود کوله باری از عزت و افتخار را دست مایه سربلندی خود و ایران اسلامی قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه بالندگی و وفاداری نیروی هوایی به انقلاب اسلامی را در چهار محور میتوان بررسی کرد، گفت: در بدو پیروزی انقلاب این زمزمه مطرح شده بود که نهاجا و تجهیزات فرسوده آن سیر نزولی را طی نموده و این نیروی بازدارنده از چرخه دفاعی نیروهای مسلح کشور خارج خواهد شد ولی چنین نشد و در رزمایش های تک نیرویی و مشترک یکی پس از دیگری در پهنه آسمان و بر فراز آبهای نیلگون شمال و جنوب کشور، تصویری زیبا از توان عملیاتی نهاجا و هماهنگی در اجرای تاکتیک های رزم نوین هوایی را به نمایش گذاشت.
در جنگ تحمیلی و پس از آن نیروی هوایی تولدی دوباره یافت
امیر سرتیپ دوم هاشمی یادآور شد: در جنگ تحمیلی و پس از آن نیروی هوایی تولدی دوباره یافت و بارقه ای از امید در چشمان هوشیار کارکنان جوان این نیرو موج زد. مشیت الهی چنین مقدر فرموده بود که با تفکر غلط دشمنانِ ما در استمرار تحریم ها، شاهد نزول برکات خداوند در حوزه ساز و کارهای نظامی باشیم.
او با بیان اینکه تحریم ها دانش متخصصین نیروی هوایی را افزایش داد، تصریح کرد: اورهال تمامی هواپیماها در داخل کشور، تدوین و تمرین طرح های آفندی با برد بیش از دو هزار و پانصد کیلومتر، استفاده از انواع بمب های هوشمند لیزری و عملیانی شدن سامانه های سوخت رسانی شکاری به شکاری گوشه ای از لطف الهی و خدمت کارکنان نهاجا بود که با هدایت و نظارت صحیح، تسلیح و اقتدارسازی نیرو را به همراه داشت.
فرمانده پایگاه دوم شکاری تبریز ادامه داد: اکنون افتخار میکنیم که ما میتوانیم و این مسیر پر فراز و نشیب ولی نتیجه بخش را با عزم و اراده راسخ ادامه میدهیم تا به تعبیر خردمندانه آن یار سفر کزده «نیروی هوایی همچنان یک نیروی الهی باقی بماند».
کارکنان این نیرو الهی، هرگز از رنج روزگار لب به شکایت نگشودهاند
امیر سرتیپ هاشمی با بیان اینکه «امروز تاریخ نیروی هوایی شاهدی بر عظمت تاریخ این ملت و مقاومت آن در برابر تندباد حوادث است»، یادآور شد: برگ برگ رویدادهای چهل سال گذشته گواهی خواهند داد که کارکنان این نیرو الهی، هرگز از رنج روزگار لب به شکایت نگشوده و لحظه ای از اندیشه پاک وفاداری و عمل به پیمان خود عدول نکردهاند. آنان مظلومانه آمدند، شجاعانه خدمت کردند و صادقانه این امانت سنگین را به دیگران سپردند.
وی افزود: نیروی الهی هوایی در چهل سالگی انقلاب افتخار میکند به پشتوانه مسافران بهشتی این نیرو، عقابان رهیده از بند و سروهای بلند قامت و استوار، همچنین اتکا به جوانان و کارکنان غیور خود، پیام عزت، اقتدار و شعار «افتخار به گذشته و امید به آینده» را به گوش جهانیان برساند.
به گزارش خبرنگار عصر، فرمانده پایگاه هوایی شهید فکوری تبریز در بخش دیگری ار سخنانش اظهار داشت: با آغاز جنگ تحمیلی نیروی الهی هوایی ارتش جمهوری اسلامی در سراسر جبهه های زمینی، دریایی و هوایی نبردهای هوایی را در عرصه های زمین به هوا، هوا به سطح، هوا به دریا و هوا به هوا اداره نمود تا زمان لازم و کافی برای حضور سایر نیروهای رزمنده را در میدان فراهم آورد.
وی افزود: اهمیت نقش نیروی هوایی را دفاع مقدس میتوان در قالب یک نیروی هوایی راهبردی در عمق فرهنگ، اقتصاد و سیاست های جنگ و نیز یک نیروی هوایی تاکتیکی در خاک عراق مشاهده نمود.
هاشمی توضیح داد: پس از آغاز حملات هوایی دشمن بعثی، نیروی هوایی بیدرنگ آسمان را با به پرواز درآوردن هواپیماهای اف ۱۴، اف ۴، اف ۵ و استفاده از رادارهای هشدار اولیه، سراسر مرز مشترک ایران و عراق را پوشش داده و امنیت کافی در مرزهای هوایی را برقرار ساخت. همچنین با استفاده از پدافند زمین به هوا و استفاده از ابزارهای متناسب این حوزه به دفاع از حریم هوایی پایگاه های هوایی، ایستگاه های راداری و نقاط مهم و راهبردی کشور همچون جماران، محل سکونت بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی پرداخت.
نیروی هوایی ارتش به عنوان نخستین نیروی مسلح کشور وارد جنگ شد
وی یادآور شد: نیروی هوایی ارتش به عنوان نخستین نیروی مسلح کشور وارد جنگ تمام عیار و ناخواسته تحمیلی شد و در شش ماهه آغازین جنگ و قبل از انجام عملیات های مشترک ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس بیش از ۱۱میلیون تن مهمات جنگ هوایی روی اهداف دشمن فرو ریخت و علاوه بر متوقف نمودن دشمن در سرزمین های اشغالی و به دست آوردن زمان برای حضور کامل نیروی زمینی ارتش و سایر نیروها در جبهه ها، به اقتصاد جنگی عراق آنچنان ضرباتی وارد نمود که پیامدهای آن، مصائب سیاسی و نظامی پیچیده ای را برای ارتش عراق فراهم آورد
فرمانده پایگاه دوم شکاری شهید جواد فکوری، سازندگی و دستاوردهای نیروی هوایی را مورد اشاره قرار داد و گفت: با پیروزی انقلاب و قطع رابطه و وابستگی به استکبار جهانی، وضعیتی حاکم گردید که ذخیره تعدادی از وسایل مورد نیاز نیرو رو به اتمام بود لذا نهاجا در تاریخ ۲۳ دی ماه سال ۱۳۵۸ در یک حرکت هوشمندانه و قابل تحسین اقدام به تاسیس سازمان جهادخودکفایی نمود که رسالت آن تامین نیازمندی های دفاعی و صنعتی تجهیرات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی از طریق طراحی و ساخت قطعات بود که خوشبختانه با تلاش بی وقفه و مجاهدانه در این عرصه، به موفقیت های چشمگیری در زمینه تامین، بهینه سازی، ساخت انواع بمب ها، موشک ها، راکت ها، تجهیزات ارتباطی، پشتیبانی و سایر موارد مشابه دست یافت.
وی تصریح کرد: با عنایت به گسترش نیروی هوایی در اقصی نقاط ایران، پشتیبانی و نگاهداشت این سامانه عظیم توان بالایی از آماد و پشتیبانی را طلب می نماید؛ در این راستا آماد و پشتیبانی هوایی نیروی هوایی ارتش با ایجاد سامانه ای پویا و کارآمد و به منظور مکان یابی و انتخاب اصلح ترین منبع ساخت از میان مراکز فنی، دانشگاهی و دانش بینان نسبت به تهیه، تامین، واگذاری، تعمیر و تعویض نیازمندی های فنی در طی چهل سال گذشته موفق شده تا با تغییر رویکردها و دادن مجوزهای لازم، بسیار از این قطعات را توسط منخصصان متعهد و دلسوز و کاردان در شعبات و مجتمع های تخصصی نیرو و همچنین در شبکه جهادخودکفایی نیروی هوایی، تعمیر، بازسازی و آماده بهره برداری نماید.
اولین قطعه سازی ارتش، در نیروی هوایی به راه افتاد
هاشمی اظهارداشت: فرماندهی معظم کل قوا خطاب به کارکنان ارتش میفرمایند «اولین جایی که قطعهسازی در ارتش راه افتاد که شروع کنند به ساخت و ساز؛ نیروی هوایی بود» فلذا این نیرو در راستای عینیت بخشدین به جنگ دورپایه و شبکهای پیشگام بوده و در خصوص انجام ماموریتهای محوله و افزایش توان عملیاتی خود سعی نموده با در اختیار قرار گرفتن فناوریهای روز در بُعد هوافضا، آمادگی انجام ماموریتهای واگذاری با توان عملیاتی کارآمد و موثر را با بهرهگیری از تمامی امکانات در نهاجا افزایش دهد.
به گفته وی، نیروی هوایی در سالهای اخیر موفق شده ضمن ساخت، تربیت متخصصین، بکارگیری و بهرهبرداری از اینگونه محصولات و فناوریهای روز، سطح عملیاتی خود را ارتقا بخشد.
هاشمی، تاسیس نخستین دانشکده خلبانی و دانشگاه هوایی کشور را مورد اشاره قرار داده و افزود: نیاز به تربیت و آمورش نیروی انسانی متعهد و پرشور و منطبق با اهداف عالی انقلاب اسلامی در ارتش جزو اصول اساسی و بنیادی تلقی شد و در این راستا نیروی هوایی با تبعیت از منویات مقام معظم رهبری اقدام به تاسیس مراکز آموزشی در مقاطع گوناگون یه منظور تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص کرده تا ضمن تامین نیروی انسانی، زمینه شکوفایی استعدادهای بومی و داخلی برای حفظ استقلال و قطع وابستگی فراهم شود.
فرماندهی پایگاه شکاری تبریز ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب و روند وابستگی به غرب و شروع جنگ و نیاز به آموزشهای تخصصی هوایی در داخل کشور، ضرورت ارتقای دانش کارکنان و افزایش توان در مقابله با دشمن دوچندان شد به همین دلیل در سال ۶۱ دانشکده خلبانی تاسیس و شروع بکار کرد و در ادامه راه، با تلاش دلسوزانه و صادقانه شهید منصور ستاری دانشگاه هوایی با ایجاد رشتههای مورد نیاز و پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری در سال تحصیلی ۶۷-۶۸ و در تاریخ ۱۵ آبان ۶۷ توسط مقام معظم رهبری که ریاستجمهوری وقت را برعهده داشتند افتتاح شد.
حضور اثربخش نیروی هوایی در فعالیت های امداد و نجات
وی با اشاره به بُعد مردمداری نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت: در بُعد مردم داری، حضور اثربخش نیروی هوایی در فعالیت های امداد و نجات بویژه در شرایط بحران و اعتماد نظام و ملت آزاده ایران افتخاری است که انجام این مسوولیت سنگین را به یک وظیفه شرعی و قانونی برای نیرو تبدیل کرده است. زلزله تاسفبار طبس، بوئین زهرا، بم و اخیراً کرمانشاه مصداق بارز این مردم داری همه جانبه است.
به گزارش خبرنگار عصر، امیر خلبان هاشمی با بیان اینکه «سفیران سلامت، وجهه دیگری از اشتراک مصادیق نیرو در خدمات اجتماعی است»، اظهار داشت: در این طرح و در راستای ارتقای سطح سلامت عمومی مردم در مناطق محروم، بیمارستان بعثت نیروی هوایی با استقرار در مناطق مختلف کشور به جمع کثیری از هم نوعان خدمات درمانی ارائه میکند.
وی در توصیف بُعد محرومیت زدایی فعالیت های نیروی هوایی ارتش، گفت: افتتاح بیمارستان شهید ستاری قرچک، نمونهی کوچکی از نگاه مسوولانه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به محرومیت زدایی از جامعه است که شامل کلینیک های تخصصی، پد بالگرد و امداد هوایی و بخش های مراقبت های ویژه میباشد.
فرمانده پایگاه هوایی شهید فکوری تبریز، گفت: حضور نیروی هوایی در رزمایش بهداشت و درمان ارتش در چابهار، سواح مکران، ایرانشهر، خاش، کنارک و روستای های اطراف آن در سیستان و بلوچستان و همچنین منطقه سربیشه خراسان جنوبی و سایر نقاط محروم کشور، نمونه های دیگری از اقدامات جانبی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در توجه به سلامت مردم آزاده میهن اسلامی میباشد.
با نثار خون خود از آرمان های مقدس نظام جمهوری اسلامی دفاع میکنیم
وی تاکید کرد: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن هم سویی کامل با راهبرد دفاعی کشور در کنار سایر نیروهای مسلح، گوش به فرمان ولایت مطلقه فقیه بوده و با توان مضاعف از حریم اسلام و ولایت در مقابل همه تهدیدات از جمله تهدید نرم دشمن حفاظت میکند.
امیر هاشمی گفت: نیروی هوایی بدون توجه به شعارها و تهدیدات با برخورداری از آمادگی کامل و رصد کلیه تهدیدات، قادر است با توانایی های تجهیزاتی و تاکتیکی خود در برابر هرگونه تهدیدی که امنیت کشور را به خطر بیاندازد، مقابله نموده و نابود سازد و سقوط سرنوشت اجتناب ناپذیر زورگویانی است که خواسته های خود را بر ملت ها تحمیل میکنند.
وی در خاتمه تاکید کرد: به استحضار ملت غیور آذربایجان خصوصاً مردم شریف آذربایجان میرسانم که فرزندان شما در نیروی هوایی با احساس تکلیف بیش از هر زمان دیگر، جان بر کف آماده اند تا با نثار خون خود از آرمان های مقدس نظام جمهوری اسلامی دفاع نموده و با تمام قدرت از دستاوردهای انقلاب که با مجاهدت های ملت قهرمان و هزاران شهید بدست آمده است، حفاظت و حراست نماییم. ما سربازان و جان فدایان ولایت متعهد میشویم و به شما اطمینان میدهیم ادامه دهنده راه شهدای عزیزمان باشیم.