به گزارش عصرتبریز، غلامرضا باقری دیزج در جمع خبرنگاران، با اشاره به اجرای طرح تغییر کاربری واحد «تبدیل کاتالیستی بنزین» به «ایزومریزاسیون نفتای سبک» اظهار کرد: با اجرای این طرح، استاندارد کل بنزین تولیدی به یورو ۵ ارتقا مییابد و این موضوع، سودآوری شرکت، افزایش آرامسوزی بنزین در موتور و کاهش آلایندههای زیست محیطی را در پی دارد.
وی با بیان اینکه پالایشگاه تبریز، دومین پالایشگاه کشور است که به صورت کامل بنزین یورو ۵ با اکتان ۹۱ تولید میکند، افزود: این طرح با تکیه بر اندیشه پویا و تلاش بیوقفه کارکنان پالایشگاه تبریز اجرا شده و ظرفیت اسمی این واحد، ۱۰ هزار بشکه در روز خواهد بود.
باقری خاطرنشان کرد: تبریزیها روزانه یک میلیون لیتر بنزین مصرف میکنند و این در حالی است که تولید روزانه پالایشگاه تبریز، ۳٫۲ میلیون لیتر است؛ بنابرین میتوانیم تولید مازاد را به شهرهای اطراف و حتی استانهای اطراف عرضه کنیم.
وی افزود: با صرف اعتباری بالغ بر ۱۰۰میلیون یورو، حدود سه میلیون لیتر هم تولید گازوئیل داریم که با رفع مشکل جذب گوگرد در عرض ۲۴ ساعت، میتوانیم به شش میلیون لیتر گازوئیل یورو ۵ برسانیم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز با بیان اینکه، این شرکت، بنزین را با قیمت ۳۸۰۰ تومان به دولت میفروشد، گفت: دولت، هر لیتر بنزین را به قیمت ۱۰۰۰ تومان در اختیار مردم قرار میدهد؛ همچنین قیمت تمام شده گازوئیل ۴۰۰۰ تومان است که با قیمت ۳۵۰ تومان به مردم فروخته میشود که اینها، بخشی از خدمات دولت به مردم به حساب میآیند.
باقری تأکید کرد: خودباوری، اتکا به توان داخلی و حمایت از اندیشهها و تفکرات ایرانی، الگوی راه شرکت پالایش نفت تبریز است.
وی با اشاره به اقدامات زیست محیطی این شرکت گفت: در طول پنج سال گذشته، ۱۵ طرح زیست محیطی با اعتبار بیش از ۳۷۰ میلیون یورو اجرایی و تا کنون ۱۰ طرح بهرهبرداری شده است که از جمله این طرحها، واحد جدید بنزینسازی با هدف تولید بنزین پاک است که ۲۷۰ میلیون یورور برای این طرح هزینه شده است.
وی، واحد گرانولسازی گوگرد، بازیافت گازهای ارسالی به مشعل، واحد روغنسازی و … را، از دیگر طرحهای زیستمحیطی شرکت پالایش نفت تبریز برشمرد.
باقری، با رد اظهارنظرهای غیرکارشناسی در خصوص آلایندگی پالایشگاه تبریز، گفت: در سالیان اخیر، اقدامات بسیاری برای جلوگیری از آلودگی هوا انجام شده که با این حال، برخیها همچنان با نگاه سنتی و بر اساس ذهنیتی قدیمی میگویند پالایشگاه آلاینده است.
وی بیان کرد: با تفکیک لجنهای نفتی و هضم لجن، آنها را به کود فضای سبز تبدیل میکنیم که در این راستا، بیش از ۳۰ هزار اصله درخت در سالهای اخیر کاشته شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز، با اشاره به اینکه ۱٫۶ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای تبدیل نفت کوره به بنزین یورو ۵، بنزین هواپیما و روغنهای پایه در دست اجراست، افزود: طبق پیشبینی، این طرح تا ۱۸ ماه آینده آماده بهرهبرداری شود.
وی با اشاره به اینکه هیچ طرح توسعهای در پالایشگاه تبریز با وجود تحریمها متوقف نشده است، گفت: برای تقویت خودباوری و اتکا به خود تلاش میکنیم.