به گزارش خبرنگار عصر، امیر سرتیپ دوم عیسی میرزائی طی سخنانی در پیش از خطبههای نماز جمعه تبریز با تبریک فرارسیدن ۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت: ۲۹ فروردین بدون تردید روزی برزگ و به یاد ماندنی در تاریخ پرافتخار انقلاب است.
وی افزود: چهل سال پیش که کمتر کسی به عمق وطن پرستی ارتشیان واقف بود امام ره با تصمیم شجاعانه و با اعلام ۲۹ فروردین بهعنوان روز ارتش، به تفکر ناصواب برخی افراد مبنی بر انحلال ارتش خط بطلان کشیدند.
فرمانده قرارگاه تاکتیکی ۲۱ حمزه آذربایجان یادآور شد: این تصمیم شجاعانه امام (ره) ارتش، این سرمایه عظیم و ملی را به آغوش ملت بازگرداند بطوریکه ۲۹ فروردین روز تاسیس و تولد ارتش جمهوری اسلامی ایران و ایحاد دژی مستحکم برای دفاع از نظام نوپا بود.
وی تصریح کرد: پیشقراولی ارتش پر بدو پیروزی انقلاب و ایستادگی ارتش در کنار سایر نیروها در مقابل ارتش بعثی و تقدیم ۴۸ هزار شهید در دفاع مقدس، برقراری امنیت آسمان ایران در طول چهل سال توسط نیروی هوایی و چشمان تیزبین پدافند هوایی و به اهتزاز درآوردن پرچم ایران در آبهای نیلگون منطقه و فرامنطقهای و سد کردن مرزهای غربی در مقابل ورود داعش به داخل کشور تنها بخشی از ثمرات تصمیم شجاعانه امام است.
میرزائی گفت: اصلیترین و محوریترین عامل پیروزی انقلاب، حضور روحانیت در خط مقدم نهضت بود که اگر هدایت امام نبود توطئههای استکبار مانع پیروزی انقلاب میشد.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ۲۱ حمزه آذربایجان ادامه داد: حضور مردم نیز اثرگذار بود بطوریکه کمر طاغوت را شکست، پیوستن ارتش به صفوف انقلابیون نیز از دیگر عوامل پیروزی انقلاب است.
وی با بیان اینکه پیش از انقلاب دو طبقه متفاوت در ارتش وجود داشت، تصریح کرد: طبقه اول ژنرالها و فرماندهان رده بالایی بود که با شخص اول مملکت در ارتباط و حامی آمریکا بودند اما در مقابل، طبقه دوم ارتش که بدنه اصلی آن محسوب میشد، از نیروهای کادر و افسران جوانی تشکیل شده بود که اقشاری از مردم مسلمان کشور بودند و همین امر باعث شد که در مقابل سیاستهای ضدمذهبی و ضدمردمی حکومت وابسته پهلوی قرار بگیرند.
وی افزود: این عوامل باعث شد که شاهد حضور فیزیکی ارتشیان در کنار مردم باشیم بطوریکه اگر این طبقه دوم کنار امام و مردم نبودند احتمال عدم موفقیت انقلاب وجود داشت که این حضور ریشه در اعتقادات و باورهای مدنی افسران و بدنه اصلی ارتش داشت که این باورها در شهیدانی همچون شهید ستاری و صیاد شیرازی متجلی بود که پس از پیروزی انقلاب، صف مستحکمی را برای حمایت از انقلاب تشکیل دادند.
وی اذعان داشت: بسیاری از کارکنان ارتش در دوران قبل از پیروزی انقلاب در مورد حقوق و ماهیانههای خود و حکم شرعی آن با حضرت امام در ارتباط بودند و به دنبال آن بسیاری از ارتشیان به علت ارتباط با امام در زندان بودند و ۱۹ نفر هم اعدام شدند.
میرزائی تاکید کرد: در حین انقلاب بسیاری از اقدامات تامینی و کنترلها از نقاط حساس همچون صداوسیما بر عهده ارتش بود و در زمان همه پرسی سال ۵۸ نیز همه اقدامات تامینی بر عهده ارتش بود و بدنه ارتش دلش در کنار امام و مردم بود.
فرمانده قرارگاه تاکتیکی ۲۱ حمزه آذربایجان یادآور شد: حضور نیروی هوایی در ۱۹ بهمن در بیت امام و بیعت همافران با امام خمینی، لغو حکومت نظامی ۲۱ بهمن و اعلام بیطرفی ارتش از جمله تاثیرات ارتش در پیروزی انقلاب بود.
وی با بیان اینکه عدهای به دنبال انحلال ارتش بودند، یادآور شد: شعار انحلال ارتش یک توطئه استکباری بود که آمریکا پشت این اقدام بود و با تیزبینی امام این توطئه خنثی شد.
میرزائی گفت: دو قطب و قدرت در آن دوران وجود داشتند که قطب غرب به سرکردگی آمریکا و شرق با هدایت شوروری بود و ایران در آوردگاه غرب و مورد توجه آنها بود که مزیتهایی برای آنها داشت بهگونهای که از جمله آنها وجود آبراه خلیج فارس برای کنترل مسیر انرژی در جهان، وجود چندین کیلومتر مرز خاکی با شوروری، بازار ایران و به تبع آن امکان فروختن محصولاتشان در ایران و آخری ژاندارم بودن ایران بهعنوان سد دفاعی در منطقه و در برابر بلوک شرق بود.
وی افزود: با پیروزی انقلاب ایران و خروج ایران از پیمان ناتو، این مزیتها از بلوک غرب گرفته شد و آنها دچار شکست ژئوپلیتیکی شدند و از سوی دیگر انقلاب اسلامی بهدنبال شکست تفکر استکباری بود و به این دلایل آمریکا برای از دست دادن چنین موقعیتی تحت فشار بود فلذا از همان ۲۳ بهمن ۵۷ اقدامات خصمانه خود را شروع کردند اما هیچکدام به جایی نرسید که درنهایت به دنبال استراتژی انحلال ارتش افتادند اما هوشیاری یاران نزدیک امام و در راس آنها حضرت آیت الله خامنهای و تعدادی دیگر بخوبی این توطئه را شناسایی کرده و با تصمیم شجاعانه و قاطعانه امام مبنی بر حفظ ارتش، این توطئه دشمن نقش بر آب شد که نتیجه این اعتماد به ارتش، اقدامات ارزشمندی همچون مبارزه با گروهکها در ترکمنصحرا و آذربایجانغربی و آزادسازی شهرهایی چون پاوه و پیرانشهر و شرکت در دفاع مقدس و تقدیم ۴۸ هزار شهید بود.
این مقام نظامی در ادامه به اقدامات مردمیاری ارتش اشاره کرد و گفت: اقدامات امدادی و کمکرسانیهای ارتش در زلزله کرمانشاه و سرپل ذهاب هنوز هم مورد توجه است و همچنین ارتش در سیل اخیر نیز اقدامات ارزشمندی انجام داده است.
وی با بیان اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران دو تفاوت اصلی با ارتشهای جهان دارد، تصریح کرد: تفاوت اصلی آن مشروعیت است که علاوه بر گرفتن مشروعیت از نظام حاکم، به علت وجود ولی فقیه، ارتش ایران مشروعیت الهی نیز دارد و تفاوت دوم ارتش ایران وظیفه آن در قبال اعتلای کلمه الله میباشد.
میرزائی گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران ارتش تحولیافتهای است که مراحل بسیاری را طی کرده است و امروز به تواناییهای رزمی و تسلیحاتی مهمی دست یافته و به حمایت از نظام و مردم میپردازد.
وی بیان کرد: سه شاخصه مهم ارتشی بودن، مردمی بودن و ولایی بودن مهمترین ویژگیهای ارتش جمهوری اسلامی هستند که به جهت این شاخصهها حضرت آیتالله خامنهای این ارتش را ارتش حزب الله و کلمه طیبه نامیدهاند.
فرمانده قرارگاه تاکتیکی ۲۱ حمزه آذربایجان با اشاره به اقدام آمریکا در قراردادن سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی، گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت اقدام غیرقانونی و بیخردانه دولت آمریکا در قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی که ناشی از ضعف، استیصال و شکست منطقهای آنهاست، این اقدام را عاملی برای ایجاد در ناامنی در منطقه غرب آسیا دانسته و اعلام میدارد همانند گذشته دست در دست سپاه پاسداران تا آخرین لحظه از نظام جمهوری اسلامی ایران و آرمانهای انقلاب دفاع خواهد کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و روز پاسدار به همرزمان غیور و ولایی خود در سپاه، این نهاد را بازویی توانمند برای نظام و پایگاهی مستحکم برای ملل مظلوم و مسلمانان منطقه میداند و همواره در راستای ماموریتهای مصوب خود و حمایت از سپاه پاسداران در آمادگی کامل است.