حجم دریاچه ارومیه به ۳ میلیارد و ۲۴۰ میلیون مترمکعب رسید
حجم دریاچه ارومیه به ۳ میلیارد و ۲۴۰ میلیون مترمکعب رسید
رئیس دفتر ستاد احیا دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی، با اشاره به میزان حجم آب دریاچه ارومیه، گفت: میزان آب دریاچه ارومیه در حال حاضر ۳ میلیارد و ۲۴۰ میلیون متر مکعب است.

به گزارش عصرتبریز، خلیل ساعی در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به میزان حجم آب دریاچه ارومیه، اظهارداشت: میزان آب دریاچه ارومیه در حال حاضر ۳ میلیارد و ۲۴۰ میلیون متر مکعب است.

وی با بیان این که سال قبل میزان آب دریاچه ارومیه در همین زمان، زیر یک میلیارد متر مکعب بود، تصریح کرد: سال قبل میزان آب ۹۰ میلیون متر مکعب بود که یعنی ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب آن اضافه شده است.

رئیس دفتر ستاد احیا دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی، خاطرنشان ساخت: سال قبل میزان بارندگی ما حدود ۴۴۰ میلی متر بود و در این میزان یک متر و پنج سانتی متر افزایش تراز را شاهد بودیم.

وی به اقدامات انجام یافته پرداخت و ابراز داشت: لایروبی مسیرهای منتهی به دریاچه که از طریق همکاران شرکت آب منطقه‌ای بود و همتی که به وسیله همکاران ستاد احیا انجام شده بود، حدود ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب رهاسازی از پشت سدها انجام یافت و به پیکره دریاچه منتقل شد که باعث افزایش تراز دریاچه شد.

ساعی به اعتبارات ستاد احیا دریاچه ارومیه اشاره کرد و اذعان داشت: اعتبارات دریاچه ارومیه از محل ماده ۱۰ و ۱۲ داده می‌شود که مختص حوادث هستند اگر در کشور حادثه کم باشد مطمئناً اعتبارات هم زیاد می‌شود.

وی ادامه داد: چون در کشور یک سری حوادث رخ می‌دهد که امسال نمونه بارز آن سیل در چند نقطه کشور بود، باعث صدمه جانی و مالی به هموطنان شد، هنوز ابلاغی برای سال ۱۳۹۸ اتفاق نیفتاده است اما همکاران برنامه ریزی و تلفیق تلاش دارند تا اعتبار لازم برای امسال را اخذ کنند.

رئیس دفتر ستاد احیا دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی، به سه پروژه اولویت دار اشاره کرد و عنوان کرد: پروژه انتقال آب، پروژه تکمیل مدول دوم تصفیه خانه تبریز و پروژه تکمیل مدول سوم تصفیه خانه ارومیه است که نزدیک به ۸۵۰ میلیون الی یک میلیارد متر مکعب آب را به پیکره دریاچه می‌رساند.

وی افزود: این سه پروژه باعث افزایش آب خواهد شد و همت دولت بر تأمین اعتبار است که بتوانیم این پروژه‌ها را تا همین موقع سال بعد به بهره برداری برسانیم.

ساعی در پاسخ به این که آیا سال ۱۳۹۷ همه اعتبارات اختصاص یافته بود، گفت: معمولاً اعتبارات که داده می‌شود ۴۲ درصد تخصیص می‌یابد چرا که دولت منابع مالی کمی دارد، البته باید گفت که احیا دریاچه ارومیه از اولویت‌های دولت بشمار می‌رود.

وی خاطرنشان ساخت: تلاش داریم امسال نیز اعتبارات را گرفته و سه پروژه اولویت دار را اجرا کنیم که آب مطمئن به پیکره دریاچه خواهد رفت، البته نمایندگان مجلس نیز به دنبال اخذ هرچه سریعتر این اعتبار هستند.

رئیس دفتر ستاد احیا دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی، به میزان پیشنهادی بودجه امسال نیز اشاره کرد و اذعان داشت: هزار میلیارد تومان پیشنهاد ستاد احیا دریاچه است که هنوز از سوی دولت تصمیم لازم برای اختصاص آن گرفته نشده است.