آب دریاچه با بارشهای سالانه تا نیمتر بالا آمد ولی در ۳ماه اخیر کاهش ارتفاع داشتیم که استفاده بیرویه و برداشت آب از مهمترین عامل این کاهش سطح آب است. عصر تبریز: دبیر انجمن احیای دریاچه ارومیه در دانشگاه آزاد تبریز در نشست هماندیشی احیای این دریاچه، از کاهش ارتفاع آب این دریاچه به دلیل […]
آب دریاچه با بارشهای سالانه تا نیمتر بالا آمد ولی در ۳ماه اخیر کاهش ارتفاع داشتیم که استفاده بیرویه و برداشت آب از مهمترین عامل این کاهش سطح آب است.
عصر تبریز: دبیر انجمن احیای دریاچه ارومیه در دانشگاه آزاد تبریز در نشست هماندیشی احیای این دریاچه، از کاهش ارتفاع آب این دریاچه به دلیل برداشتهای بیرویه خبرداد.
به گزارش روزنامه اطلاعات، موضوع خشکشدن دریاچه ارومیه مهمترین معضل زیستمحیطی منطقه شمال غرب و حتی بخشهای مرکزی کشور در چند سال گذشته بوده است چرا که خاموششدن چراغ حیات در این دریاچه با آغاز مشکلات جدی زیستمحیطی و اجتماعی در بخش بزرگی از مناطق غرب و شمال غرب کشور همراه خواهد بود.
دبیر انجمن ستاد احیای دریاچه ارومیه در این نشست گفت: آب دریاچه با بارشهای سالانه تا نیمتر بالا آمد ولی در ۳ماه اخیر کاهش ارتفاع داشتیم که استفاده بیرویه و برداشت آب از مهمترین عامل این کاهش سطح آب است.
حبیب شایانفر درباره پیشنهادهای سازمانهای مختلف برای احیاء دریاچه ارومیه توضیحاتی داد و تاکید کرد: احیای دریاچه ارومیه فقط با همراهی و همکاری تمامی دستگاهها و البته مشارکت جدی مردم ممکن خواهد شد.
عضو هیاتعلمی پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه نیز در این نشست با تاکید براهمیت نجات دریاچه ارومیه، گفت: احیا دریاچه ارومیه یک مساله فانتزی نیست و مسئله مرگ و زندگی است.
بهزاد حصاری یادآور شد: قسمت عمده مصرف آب دریاچه به صورت سنتی است که نیاز است از فنارویهای نوین در این حوزه استفاده شود و علاوه بر آن باید در زمینه محدودکردن کشاورزی نیز تدابیری اندیشیده شود و شورای فرهنگی استان پیشنهادهای علمی در این زمینه ارائه کند.
در ادامه علیزاده پروین محقق جامعهشناسی دریاچه ارومیه گفت: بیشتر شدن ارتباط بین جامعه و دانشگاه، استخراج عواقب ناشی از بحران دریاچه ارومیه، حضور سازمانهای غیردولتی و مطرحکردن طرحهای مدیریت آب در دانشگاهها مسائلی است که میتواند راهگشا باشد.
در این نشست تنی چند از اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد تبریز نیز مباحثی را درباره خشک شدن دریاچه ارومیه مطرح کردند.