کلانشهر تبریز یکی از شهرهای پرجمعیت کشور است که با داشتن ۱۸ محله حاشیه نشین با معضل بزرگی به نام حاشیه نشینی و عواقب فرهنگی و اجتماعی بد آن دست و پنجه نرم می کند. متأسفانه این معضل به سرعت در حال گسترش است.
عصر تبریز: رضا مسعودیفر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجانشرقی و رئیس کارگروه مذکور با تاکید بر اینکه باید از شعار به عمل وارد شویم، گفت: همه نهادها و دستگاههای استان در بحث سکونتگاههای غیررسمی و موارد مربوط به این سکونتگاهها مسئول هستند.
به گزارش اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی، اولین جلسه کارگروه تخصصی پیشبینی و پیشگیری از گسترش بافتهای ناکارآمد شهری استان با حضور اعضاء کارگروه در سالن اجتماعات دادگستری کل استان برگزار شد.
در این جلسه “رضا مسعودیفر” معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجانشرقی و رئیس کارگروه مذکور با تاکید بر اینکه باید از شعار به عمل وارد شویم، گفت: همه نهادها و دستگاههای استان در بحث سکونتگاههای غیررسمی و موارد مربوط به این سکونتگاهها مسئول بوده و برای احصای آسیبهای اجتماعی و رفع مشکلات این مناطق و پیشگیری از گسترش محدودههای ناکارآمد شهری باید قاطعیت نشان دهند.
وی با بیان اینکه حاشیهنشینی یکی از مشکلات کلانشهرهای کشور از جمله کلانشهر تبریز است، از تشکیل کارگروه پیشبینی و پیشگیری از گسترش بافتهای نارکارآمد شهری خبر داد و گفت: معضل حاشیهنشینی در کشور سابقه دیرینهای دارد و مناطق قابل توجه در شهرها مختلف به صورت حاشینهنشینی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی اولویت اصلی در این خصوص مناطق مستعد حاشیهنشین بوده که در این راستا شناسایی این مناطق و پیشگیری از گسترش بافتهای ناکارآمد در مناطق حاشیهای شهرها مهمترین دستور کار گروه تشکیل شده در این خصوص است.
“بابک نجفیان” رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان نیز در این جلسه، ضمن قدردانی از معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان درخصوص تشکیل کارگروه تخصصی پیشبینی و پیشگیری از گسترش بافت های ناکارآمد شهری ضمن ارائه گزارشی از وضعیت بافتهای ناکارآمد شهری و ضرورت پرداخت کردن به این بافتها، به تبیین ستادهای بازآفرینی شهری پایدار ملی، استانی و شهرستانها و وظایف آنها و همچنین کارگروههای تخصصی زیر مجموعه ستادهای مذکور پرداخت.
وی در این جلسه با تشریح وظایف کارگروه تخصصی پیشبینی و پیشگیری از گسترش بافتهای ناکارآمد شهری، خواستار فعال شدن این کارگروه بخصوص در زمینه اعمال ماده ۹ قانون حمایت از احیاء، نوسازی و بهسازی بافتهای ناکارآمد شهری ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺣﻞ و ﻓﺼﻞ اﺧﺘﻼﻓﺎت و ﻣﺸﮑﻼت ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ اﻣﻼک و اراﺿﯽ واﻗﻊ در ﻃـﺮحﻫـﺎی ﻣﺼـﻮب اﺣﯿﺎء، ﺑﻬﺴﺎزی و ﻧﻮﺳﺎزی اﻋﻢ از ﻓﺎﻗﺪ ﺳﻨﺪ، ﺑﻼﺻﺎﺣﺐ و ﻣﺠﻬﻮل اﻟﻤﺎﻟﮏ و ﺳﺎﯾﺮ اﺧﺘﻼﻓﺎت و ﺗﻌﯿﯿﻦ ﺗﮑﻠﯿﻒ وﺿـﻌﯿﺖ اﯾﻦ ﮔﻮﻧﻪ اﻣﻼک، وﻓﻖ ﺿﻮاﺑﻂ و ﻣﻘﺮرات ﻣﺮﺑﻮطه شدند.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان خواستار تشکیل کارگروههای متناظر در ستادهای شهرستانی شد و گفت: نتایج و مصوبات این کارگروهها به اداره عمران و بهسازی شهری استان بهعنوان دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان به منظور ارائه در ستاد مذکور و ارائه گزارشهای لازم به مراجع ذیربط، ارسال شود.
در این جلسه سایر اعضاء کارگروه به اعلام نظراتشان درخصوص کارگروه مذکور پرداخته و آمادگی دستگاه مربوطهی خود را در جهت همکاری کامل با کارگروه مذکور در جهت نیل به اهداف کارگروه اعلام کردند.