آغاز عملیات احداث نمادهای هویتی پایتخت‌نشینی تبریز در سه محله تاریخی
آغاز عملیات احداث نمادهای هویتی پایتخت‌نشینی تبریز در سه محله تاریخی

با حضور شهردار تبریز، مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، جمعی از علاقمندان حوزه‌های فرهنگی و تاریخی و شهروندان، عملیات اجرایی احداث المان‌های پایتخت‌نشینی تبریز آغاز شد. عصر تبریز: با حضور شهردار تبریز، مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، جمعی از علاقمندان حوزه‌های فرهنگی و تاریخی و شهروندان، عملیات اجرایی احداث المان‌های پایتخت‌نشینی تبریز آغاز شد. کهن‌شهر […]

با حضور شهردار تبریز، مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، جمعی از علاقمندان حوزه‌های فرهنگی و تاریخی و شهروندان، عملیات اجرایی احداث المان‌های پایتخت‌نشینی تبریز آغاز شد.

عصر تبریز: با حضور شهردار تبریز، مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، جمعی از علاقمندان حوزه‌های فرهنگی و تاریخی و شهروندان، عملیات اجرایی احداث المان‌های پایتخت‌نشینی تبریز آغاز شد.

کهن‌شهر تبریز، به گواه تاریخ، تبریز پایتخت سه حکومت مهم ایلخانیان (۶۶۳ تا ۷۰۳ هجری قمری)، ترکمانان(۸۱۰ تا ۹۰۷ هجری قمری)  و صفوی (۹۰۷ تا ۹۵۵ هجری قمری)  بوده و در مجموع، مدت ۱۸۵ سال مرکزیت سیاسی و اجتماعی کشور را بر عهده داشته است.

اگرچه منازعات تاریخی و حوادث طبیعی، بخش عمده‌ای از بناهای تاریخی این کهن‌شهر را از میان برده، اما همچنان می‌توان جلوه‌هایی از تاریخ پرشوکت شهر را در آثار و بناهای فاخر بررسی کرد.

مجموعه علمی و فرهنگی ربع‌رشیدی و شنب‌غازان، میدان صاحب‌آباد و مسجد جامع، سه بافت ارزشمند تاریخی است که کانون‌های اصلی پایتختی تبریز در دوران‌های مذکور بوده‌ است.

شهرداری تبریز با در نظر داشتن ضرورت پاسداشت هویت تاریخی و پس از مطالعات مکان‌یابی و باستان‌شناسی توسط اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، عملیات اجرایی احداث المان تاریخی، در این محلات تاریخی آغاز کرده است.

المان‌های پیش‌بینی‌شده، مطابق سبک‌های معماری و سازه‌ای هر یک از دوره‌های فوق، مطالعه شده و به زودی، به عنوان یک نماد هویتی، معرف جایگاه تاریخی کلان‌شهر تبریز خواهد بود.