پیشنهاد آموزش زبان مادری اقوام در مدارس به آموزش و پرورش
پیشنهاد آموزش زبان مادری اقوام در مدارس به آموزش و پرورش
نماینده مردم ارومیه در مجلس با بیان اینکه زبان اصیل بومی دهه به دهه دستخوش تغییراتی می‌شود، پیشنهاد داد زبان مادری اقوام در مدارس آموزش داده شود.

به گزارش عصرتبریز، روح‌الله حضرت‌پور با اشاره به تدریس زبان مادری در مدارس و دانشگاه‌ها، گفت: اگرچه طبق قانون آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها باید به زبان فارسی صورت بگیرد و این مسئله‌ای پذیرفتنی است اما باید برنامه‌هایی نیز برای تقویت زبان‌های بومی داشت به همین دلیل به آموزش و پرورش و آموزش و عالی پیشنهاد آموزش تعداد بیشتری از زبان‌های بومی را در ساعاتی از هفته را داده‌ایم اما متاسفانه اقدامات صورت گرفته ازسوی آن‌ها در این راستا ناچیز بوده است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی معتقد است جذب دانشجو و آموزش زبان ترکی، کردی و… در دانشگاه‌های استان‌ها و شهرستان‌های مربوطه علاوه بر بسط این زبان‌ها، همچنین فرهنگ و آداب و رسوم مرتبط با آن‌ها، جلوگیری از فراموش شدن‌شان و حتی درآمدزایی برای این استان‌ها را نیز به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه حق مسلم اقوام ایرانی است که زبان بومی آن‌ها در دانشگاه و مدارس تدریس شود و همه مردم ایران باید احساس کنند که حقوق شهروندی واحدی دارند، افزود: تقویت زبان‌های بومی و محلی در کنار زبان رسمی کشور ضروری است.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با یادآوری اینکه چند سالی است امکان انتخاب رشته‌های «زبان و ادبیات کردی» و «زبان و ادبیات ترکی» در دفترچه‌های کنکور ایجاد و این رشته‌ها در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود، اضافه کرد: تدریس این زبان‌ها باید در دانشگاه‌ها تقویت و در مدارس منطقه نیز تدریس شود تا کودکان و نوجوانان با زبان اصیل بومی خود که دهه به دهه دستخوش تغییراتی می‌شود آشنایی کامل‌تری پیدا کنند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از مقاومت یا انفعال آموزش و پرورش در مقابل این مهم، اظهارکرد: پرهیز از نگاه امنیتی به مقوله آموزش زبان‌های مادری در مدارس ضروری است.

انتهای پیام/