به گزارش عصرتبریز، لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) به عنوان اولین دستور کار مجلس مورد بررسی قرار گرفت و با رای نمایندگان مجلس تصویب شد.
لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) تصویب شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از بررسی اظهارات مخالفان و موافقان لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT)، این لایحه را به تصویب رساندند.
نمایندگان با ۱۴۳ رای موافق، ۱۲۰ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۷۶ نماینده حاضر در صحن به عضویت ایران در این کنوانسیون رای مثبت دادند.
حاجیدلیگانی در اخطار قانون اساسی: قانون داخلی را کنار گذاشتیم، کنوانسیون بینالمللی را تصویب کردیم!
حسینعلی حاجیدلیگانی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم CFT با ارائه اخطار قانون اساسی، خطاب به رئیس مجلس اظهار داشت: لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، یکی از مصادیق مبارزه با فساد و پولشویی بود که در جلسه علنی هفته گذشته یکبار توسط شما رأیگیری شد که نمایندگان با از دستور کار خارج شدن آن مخالفت کردند اما برخلاف قانون، بار دیگر توسط آقای مطهری رأیگیری و از دستور کار خارج شد.
وی یادآور شد: مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تأکید کردند که در وهله اول باید به قوانین داخلی خود توجه داشته باشیم و خیلی توجه به کنوانسیونهای بینالمللی نکنیم اما در جلسه هفته گذشته ما قانون داخلی را کنار گذاشتیم و کنوانسیون خارجی را اولویت قرار دادیم.
لاریجانی: لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ارتباطی به این کنوانسیون نداشت
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ارتباطی به این کنوانسیون نداشت و قوه قضائیه به دلیل آنکه این لایحه ماهیت قضایی دارد، بیان کرد که این لایحه مربوط به این دستگاه است و از آنجایی که شورای نگهبان از آن ایراد میگرفت، ما آن را از دستور کار خارج کردیم.
وی با اشاره به اینکه علی مطهری اخطار واردی را گرفت چرا که این لایحه ماهیت قضایی داشت، ادامه داد: لطفاً سوءظن نداشته باشید و میتوانید درباره موضوع، از آقای کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان و مسئولان قوه قضائیه، سؤالات و شبهات خود را بپرسید.
حاجیدلیگانی در ادامه جلسه در اخطار دیگری بیان کرد: آقای طیبنیا در ۲۵ خرداد ۹۵ تعهدنامهای را بدون مجوز مجلس امضا کرد و چرا مجلس با این اقدام وی برخوردی انجام نداد؟
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: از سوی دیگر، چرا مردم را فریب میدهید که آب و نان شما هم به الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم ارتباط دارد؟
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره این اخطار هم اظهار داشت: وزرا میتوانند معاهداتی را امضا کنند اما تا در مجلس تصویب نشود، قابل اجرا نیست و بنابراین مشکلی که درباره امضای تعهدات FATF از سوی آقای طیبنیا مطرح شد، بدون مجوز مجلس قابل اجرا نخواهد بود.
ظریف: من و رئیس جمهور تضمین نمیدهیم با الحاق به کنوانسیونها مشکلات حل میشود
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در جلسه بررسی لایحه CFT در مجلس شورای اسلامی گفت: ما توانستیم همانطورکه رهبری در فرمایشات اخیر خود فرمودند با شکست تحریم ها، آمریکا را شکست دهیم، ما بارها با مقاومت مردم و تدبیری که اتخاذ کرده ایم، آمریکا را شکست داده ایم و این بار هم آن را شکست خواهیم داد.
وی افزود: شکست تحریم ها نیاز به همدلی همه مردم و رعایت مصالح ملی خارج از نگرانی های جناحی است.
ظریف با بیان اینکه در دو هفته گذشته انزوای آمریکا در سازمان ملل به نمایش گذاشته شد، اظهار داشت: رئیس جمهور امریکا نتوانست جامعه جهانی را علیه ایران بسیج کند و حتی نتوانست با سوءاستفاده از ریاست خود در شورای امنیت از آن شورا به عنوان ابزار فشاری بر ایران استفاده کند، حتی دیدیم که جلسه شورا تبدیل به محاکمه سیاست های یک جانبه گرایانه آمریکا شد.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: برجام توانست سیاست های آمریکا را در دنیا منزوی کند و حقانیت مردم ما را به دنیا نشان دهد و همچنین رژیم صهیونیستی را در دنیا رسوا کند تا حدی که نتانیاهو در جلسات مختلف خود در صحن مجامع بین المللی به استهزاء گرفته شد.
وی تصریح کرد: امروز مجلس در وضعیت تصمیم سازی تاریخی قرار دارد. اگر برجام خوب نبود آمریکا از آن خارج نمی شد. برجام توفیق ملت بود و بنابراین آن را تبدیل به ضعف ملت نکنیم.
ظریف گفت: لوایحی که مجلس آن را با درایت تصویب کرد و امروز هم لایحه دیگری را به تصمیم گیری می گذارد لوایحی است که بهانه ها را از آمریکا می گیرد و نکاتی دارد که آمریکایی ها به آن بهانه ها به ما اجازه تبادلات تجاری را نمی دهند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه نه من و نه رئیس جمهور نمی توانیم تضمین دهیم که با پیوستن به این کنوانسیون مشکلات ما حل خواهد شد، یادآور شد: ما میتوانیم تضمین دهیم با نپیوستن به آن کنوانسیون امریکا مشکلات زیادی را برای ما به وجود خواهد آورد.
وی گفت: ما در مجلس محترم و در کمیسیون های آن، هم در دولت فرصت های بسیاری را برای بررسی این کنوانسیون فراهم کردیم و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی هم حق شرط هایی را برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی مطرح کرد که اگر آن حق شرط های ما را دیگران هم نپذیرند به معنای آن نیست که حق شرط ما باطل است.
ظریف تأکید کرد: اکثر کشورهای عضو هم حق شرط هایی را مشابه ما گذاشته اند و مخالفت هایی هم با آنها شده ولی دلیلی برای باطل کردن آن حق شرط ها نیست. یعنی حق شرط ما به لحاظ حقوقی از درجه اعتبار ساقط نمی شود و برای ما محترم است و خط جمهوری اسلامی ایران را مشخص می کند و دیگران هم می توانند با آن مخالفت کنند.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: من برای آنکه مطمئن شوم از آقای همتی سوال پرسیدم که آیا گران شدن و یا ارزان شدن ارز ربطی به FATF داشته است یا خیر. بنابراین دوستان ما مردم را نسبت به برخی مسائل و مشکلات درست توجیه کنند و بگویند که هیچ ارتباطی میان FATF و بالا و پائین شدن قیمت ارز نیست.
وی افزود: FATF ارتباط مستقیم با بسته شدن حساب دانشجویان و بازرگانان ایرانی و همچنین عدم امکان پرداخت به ایران را دارد و ممکن است در این رابطه، فشارهای آمریکا علیه ایران در این وضعیت تأثیر گذار باشد.
ظریف تصریح کرد: حتی دوستان ما هم نسبت به پذیرفتن CFT از سوی ما حساسیت های خود را دارند، وقتی ما با چین صحبت می کنیم آنها که دیگر نیات استکباری نسبت به ما ندارند، چین از نظر مواضع بین المللی، مواضعی مشابه با ما دارد و ما با آن کشور توافق همکاری های راهبردی داریم و همینطور با روسیه نیز همکاری راهبردی داریم.
ظریف گفت: همین کشور روسیه که با ما همکاری های راهبردی دارد، سه روز پیش از طرف مدیر کل بانک مرکزی خود به ما اعلام کرد که بدون پیوستن ایران به FATF نمی توانیم با شما همکاری داشته باشیم.
وی افزود: به من نگویید که تضمین بدهم که اگر این کنوانسیون را بپذیریم مشکلات ما حل می شود بلکه ما با پیوستن به آن یکی از بهانه ها را از آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهیم گرفت.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه ما توانستیم آمریکا را به حدی منزوی کنیم که اروپا به عنوان شریک راهبردی آن کشور هم امروز مقرراتی را ایجاد کرده که بتوانیم تحریم های آمریکا را دور بزنیم، تصریح کرد: مکانیسمی که اروپایی ها ایجاد خواهند کرد به عنوان نقطه شروع پایان حکومت دلار در جهان خواهد بود اما من نمی گویم که این موضوع سریعاً به نتیجه خواهد رسید بلکه زمان خواهد برد.
وی گفت: همین اروپا به ما می گوید برای اینکه بتوانیم مکانیزم ویژه مالی را برای شما اجرایی کنیم نیاز است که ایران کنوانسیون CFT را بپذیرد. بله؛ اینها واقعیاتی است که باید قبول کنیم.
ظریف اظهار داشت: ما به قدرت خود و مقاومت مردم ایمان داریم اما با دادن بهانه به آمریکا و رژیم صهیونیستی دچار خود تحریمی نخواهیم شد.
وزیر امور خارجه در پایان خاطرنشان کرد: ما نگرانی های خود را از سوءاستفاده دیگران، با شروطی که داریم رفع می کنیم و نشان می دهیم که همان طور که رهبری هم فرمودند این بار هم امریکارا شکست خواهیم داد.
متن نامه دفتر رهبر انقلاب به لاریجانی در مورد بررسی کنوانسیونها
در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی ترورسم CFT، سید حسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با ارائه اخطار اصل ۱۱۰ قانون اساسی اظهار داشت: هر سال نمایندگان با رهبر انقلاب ملاقات می کنند، در این ملاقات ها رهبری توصیه هایی را به نمایندگان دارند که هیئت رئیسه موظف به اجرای آن است.
وی خطاب به لاریجانی گفت: رهبری امسال صریحاً مطالبه ای داشتند که کنوانسیون هایی که توسط دشمنان پخت و پز می شوند، نباید تصویب شود. مجلس باید به صورت مستقل در این خصوص قانونگذاری کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: همه ما حدس می زدیم منظور ایشان همین کنوانسیون ها است. انتظار داشتیم هیئت رئیسه در این زمینه سازوکاری را تهیه کند. چون لایحه CFT مهم بود باید جلسه می گذاشتیم و بررسی میشد که امکان ارائه لایحه مستقل در این خصوص وجود دارد یا خیر.
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من در جلسه غیرعلنی در این خصوص توضیح دادم و خوب نیست که این بحث طوری در جامعه مطرح شود که مقام معظم رهبری نظری داشتند و مجلس این نظر را قبول نکرد. همگی شما می دانید وقتی نظری از رهبری به ما برسد، همه مطیع هستیم. موارد متعددی ایشان نظری داشتند و به نظر ایشان عمل کردیم.
رئیس مجلس گفت: بعد از اینکه رهبر انقلاب نکاتی را فرمودند، تلقی این بود که ایشان مخالف این لایحه هستند. به همین دلیل بررسی این لایحه ۲ ماه مسکوت ماند. لازم بود این لایحه تعیین تکلیف می شد. زیرا دستگاه های مختلف به بنده و دفتر رهبری نامهنگاری کردند که باید این لایحه تعیین تکلیف شود.
وی ادامه داد: من سوال کردم که اگر نظر شما مخالف است، این لایحه کنار گذاشته شود. ایشان هم نظر خود را اعلام کردند.
وی در ادامه نامه ای که از سوی دفتر مقام معظم رهبری به مجلس ارسال شده بود را بدین شرح قرائت کرد؛
جناب آقای دکتر لاریجانی رئیس محترم مجلس
در پی استفسار تلفنی جنابعالی نسبت به مخالفت یا عدم مخالفت مقام معظم رهبری با بررسی لوایح چهارگانه و کنوانسیون ها در مجلس شورای اسلامی، به دنبال فرمایشات معظم له در دیدار نمایندگان، مقام معظم رهبری فرمودند: «آنچه که من در دیدار با نمایندگان راجع به لوایح چهارگانه و کنوانسیون ها گفتم مربوط به اصل کنوانسیون ها بود نه کنوانسیون خاص. لذا با بررسی این لوایح در مجلس مخالفتی ندارم تا مسیر قانونی خود را طی کند». تدبیر فوق قبلاً در زمان استفسار به طور شفاهی به جنابعالی ابلاغ شده بود.
لاریجانی در ادامه اظهار داشت: بنابراین، ما مسیر حق را دنبال کردیم. اگر نظر رهبری را می خواهید، این است که مجلس این لایحه را بررسی عالمانه کند.
انتهای پیام/