به گزارش خبرنگار عصر، فرهاد عبدوی در نشست خبری به مناسبت ۲۱ مهر ماه، «روز جهانی عصای سفید» با اشاره به فعالیت جامعه نابینایان استان گفت: این جامعه در سال ۱۳۶۰ با حضور تعدادی از پیشکسوتان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با هدف بهبود همه جانبه زندگی کمی و کیفی نابینایان تشکیل شد و فعالیتهای زیادی در زمینه اشتغال، مسکن و سایر امور مرتبط با نابینایان و کم بینایان انجام داده است.
عبدوی با اعلام اینکه ۷۰۰ عضو فعال در این جامعه وجود دارد افزود: بیش از ۳ هزار نابینا و معلول از خدمات ما بهره مند می شوند.
او در تشریح فعالیت های جامعه نابینایان استان گفت: برگزاری اردوهای سیاحتی و زیارتی، دوره های قالیبافی برای نابینایان، اعطای وام، راه اندازی صندوق قرض الحسنه، مراسم افطاری در رمضان، جشن تحصیلی، آشنایی با طب سنتی و آموزش موسیقی و … از جمله خدمات جامعه نابینایان به شمار میآید.
فرهاد عبدوی که خود نیز کم بیناست، بحث بیکاری، مشکل مسکن و ازدواج را مشکل عمده نابینایان استان برشمرد و گفت: متاسفانه برخی مسوولان و مدیران که خود از طریق رابطه مدیر شده اند اصلا اعتقادی به اشتغال نابینایان ندارند.
او ادامه داد: به اعتقاد همین مدیران نابینایان در کنار نابینایی می بایستی کر و لال و معلول جسمی و حرکتی نیز باید باشند! تا نتوانند از حق و حقوق خود دفاع کنند!
رییس جامعه نابینایان استان با انتقاد از شهرداری تبریز گفت: شهرداری در خصوص مناسب سازی مسیرهای شهری اقدامی نکرده است، در زمان ریاست آقای نوین در شهرداری یک سری فعالیت های شروع شده بود که متاسفانه بعد از اتمام ریاست وی تقریبا متوقف و مشاوری که مشکلات و دغدغه های ما را انتقال می داد نیز کنار گذاشته شد و شهرداری عملا نابینایان و معلولان را به حال خود رها کرد!
عبدوی با اشاره به ساختمان فعلی جامعه نابینایان استان تاکید کرد: این ساختمان متعلق به شهرداری است که اخیرا طی توافقی که[شهرداری] با کانون مهر دادگستری انجام داده دو اتاق این ساختمال در اختیار آنها قرار داده و مشکلاتی برای ما بوجود آورده است.
او نبود سیستم گرمایشی با توجه به رسیدن فصل سرما، چکه کردن سقف ساختمان در هنگام بارش، سختی عبور و مرور نابینایان و معلولان و همچنین نبود پل عابر هوایی برای رسیدن به ساختمان محل جامعه را از مهترین مشکلات این قشر برشمرد.
وی با اشاره به دیدارش با “شهین باهر” شهردار تبریز افزود: 《آقای باهر معتقد است شهرداری وظیفه ای در قبال جامعه نابینایان ندارد و می بایستی مطالبات خود را از اداره بهزیستی پیگیری کند》.
به اعتقاد رئیس جامعه نابینایان آذربایجان شرقی، مهمترین تحول در سال جاری تصویب قانون حمایت از نابینایان و معلولان در مجلس است که به تصویب شورای نگهبان رسید و از طرف رئیس جمهور به ادارات و سازمان ها ابلاغ شد.
عبدوی ادامه داد: در این قانون استفاده از خدمات شهری برای معلولان رایگان اعلام شده است ولی متاسفانه شهرداری تبریز در مقابل این قانون ایستاده و بهزیستی را مسوول خدمات دهی به معلولان می داند.
رییس جامعه نابینایان آذربایجان شرقی با بیان اینکه زیر ساخت های این قانون در کشور آماده نیست و ضمانت اجرایی برای آن وجود ندارد، گفت: فرهنگ سازی صحیح در خصوص نحوه برخورد با معلولان و نابینایان و نشان دادن توانمندی های این قشر در جامعه انجام نگرفته است.
عبدوی با بیان اینکه مناسب سازی شهری انجام نمی شود مگر با مناسب سازی فکری، افزود: رسانه ها نقش مهمی در این خصوص ایفا می کنند و باید صدای این قشر فراموش شده باشند.
وی با انتقاد از عدم اشتغال زایی برای معلولان در جامعه خاطرنشان ساخت: مسوولان نه تنها شغل ایجاد نمی کنند بلکه اخیرا اقدام به حذف شغل های مرتبط با معلولان کرده اند.
عبدوی تلفنچی های ادارات و سازمان ها را یکی از عمده ترین پایگاه های شغلی قشر معلول جامعه دانسته و افزود: اخیرا ادارات و سازمان ها به اپراتورهای خودکار تجهیز شده اند که این امر باعث شده نابینایانی که از این طریق برای خانواده های خود روزی کسب می کردند شغل خود را از دست بدهند.
او دو نامه شورای اسلامی شهر تبریز و استانداری آذربایجان شرقی را مورد اشاره قرار داد و گفت: طبق نامه ریاست شورای شهر تبریز به کمیسیون فرهنگی و استانداری آذربایجان شرقی به شهرداری مقرر شد ساختمان جامعه نابینایان استان از دادگستری تحویل گرفته شود ولی متاسفانه علیرغم گذشت ۷ ماه از ارسال این نامه شهرداری پاسخی به آن نداده است.
رئیس جامعه نابینایان استان با بیان اینکه در جامعه ما زندگی برای یک نابینا و معلول بسیار پر هزینه است افزود: بسیاری از نابینایان به دلیل عدم مناسب سازی شهری مجبور به استفاده از آژانس و تاکسی هستند.
انتهای پیام/پ